Laserontharing (NEW!)
Vanaf Januari zal je bij Rosalynne terecht kunnen voor laserontharing. Dit is een behandeling waarbij de haren op eender welke zone permanent worden verwijderd. Hieronder zal je alle info vinden in verband met deze nieuwe behandeling. Nog een leuk weetje is dat de eerste 4 klanten die een voordeelpakket aankopen, een GRATIS verzorgingspakket twv €55,85 krijgen. Wees er dus snel bij!
Veelgestelde vragen
1. Hoe werkt de diodelaser?
De lichtbundels van een diodelaser lopen precies parallel. De energie die uit deze lichtbundels vrijkomt, wordt door het pigment van de haren tot in de wortel geabsorbeerd en omgezet in warmte. Door de warmte wordt de haarwortel volledig vernietigd. Met het gekoelde kopstuk en de glijtechniek is deze behandeling vrijwel pijnloos. . Het laserlicht heeft verschillende golflengten en dat is ideaal om door het pigment van het haar opgenomen te worden.
2. Hoe verloopt het intake gesprek?
Het intake gesprek is een verplicht gesprek van een kwartier waarbij we alle belangrijke informatie inwinnen over jou. Er zal worden gevraagd naar je huid- en haartype, maar eveneens naar je medische achtergrond. Deze info hebben we nodig om op een juiste en vooral veilige manier te werk te gaan. Er zijn een heleboel contra-indicaties bij laserontharing, zoals zwangerschap, epilepsie etc. Tijdens het intake gesprek kan je al je vragen en twijfels op tafel gooien. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd dan kan je een GRATIS testsessie boeken en zelf het resultaat aanschouwen.
3. Hoe bereid ik me voor op de behandeling?
Het is belangrijk dat de zones die zullen behandeld worden, zo glad mogelijk geschoren zijn. Is dit niet het geval dan scheren we bij met een wegwerpscheermesje. Doe dit minstens 24h op voorhand en onthaar de zones enkel met een scheermes minstens 5 weken voor je eerste laserbehandeling!
Gebruik ook geen deodorant of bodylotion vlak voor je afspraak, Vermijd blootstelling aan UV-licht 2 weken voor en na de behandeling en gebruik geen zelfbruiner 1 week voor je behandeling. Tijdens het intake gesprek zal je ook een brochure meekrijgen waar alle info staat over de voor- en nazorg.
4. Hoe verloopt de behandeling?
Nadat we gecontroleerd hebben of de zones helemaal glad geschoren zijn, stellen we de laser op de correcte manier in. Vervolgens brengen we een contactgel aan en zetten we een laserbril op. Dit om onze ogen te beschermen tegen de flitsen van de laser. De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van de zone die we behandelen en de hoeveelheid haar. De eerste behandeling/afspraak zullen we moeten testen op welk niveau energie we kunnen laseren. Meestal zal de eerste behandeling/afspraak dus iets langer duren dan de volgende behandelingen/afspraken.
5. Is de behandeling pijnlijk?
Neen, absoluut niet! Het enige wat je zal voelen is kleine prikkelingen. Het is heel belangrijk dat je deze voelt. Moest je deze prikkelingen niet voelen dan zijn we op een te lage frequentie aan het laseren en zal je geen goed resultaat bekomen.
Het kan zijn dat het niet de eerste keer is dat je een bepaalde zone laat laseren en dat je dit toen wel als pijnlijk hebt ervaren. Dat kan zeker omdat enkele jaren geleden er werd gewerkt met een IPL laser en deze werd door iedereen als zeer pijnlijk ervaren. Met de diode laser heb je dit helemaal niet en je kan dus op je beide oren slapen.
6. Is de behandeling veilig?
De diodelaser is 100% veilig. De laser werkt enkel en alleen op het pigment van een haarworteltje. De energie van de laser gaat nooit dieper dan het haarzakje. Er is geen geleiding naar andere weefsels, deze kunnen dus niet beschadigd worden.
7. Wat mag ik verwachten van het resultaat?
Wij proberen te streven naar een resultaat waarbij 80% tot 90% van de haren permanent verwijderd zullen zijn. Je zal nooit de haargroei van voor de laserbehandeling terug krijgen. We kunnen echter niet garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde zone. Er zitten miljarden haren in de rust-fase, die niet gelaserd kunnen worden. Hormonale veranderingen, medicatie, bepaalde vitaminen, collageen, pos, … kunnen ook een invloed hebben op de haargroei. Hierbij kunnen er opeens meer haartjes terug komen, maar met jaarlijkse onderhoudsbeurten kunnen deze haartjes stelselmatig verwijderd worden.
8. Hoeveel sessies heb ik nodig?
Het aantal sessies hangt af van persoon tot persoon. Meestal zal je van je haren verlost zijn na 6 à 8 sessies. Het is echter wel belangrijk dat je minstens 6 sessies krijgt, ook al denk je dat je na 5 sessies geen haren meer ziet. Je zal na je eerste sessie al meteen resultaat zijn. We spreken over kale plekjes, minder snel groeiende haren enz. Na meerdere sessies zal je zien dat je haren effectief trager en fijner terug groeien. De haren zullen lichter worden van kleur en je zal minder moeten scheren en met een zachtere huid achterblijven. Haren die verwijderd zijn, komen nooit meer terug!
Onderhoudsbeurten zijn nodig om de haren die in de rust-fase zaten en beginnen groeien zijn, te verwijderen. Jaarlijks of 2-jaarlijks kan je nog eens een sessie inplannen om zeker te zijn dat er geen ongewenste haren terug groeien.
9. Hoeveel tijd zit er tussen 2 behandeling?
Tussen iedere behandeling laat je best 4-8 weken tussen, afhankelijk van de zone die je laat behandelen. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus, zo kunnen alle haartjes behandeld worden. Tussen 2 laserbehandelingen mag je de zone(s) enkel scheren met een scheermesje!
10. Voor wie is deze behandeling geschikt?
We kunnen iedereen behandelen, zowel vrouwen als mannen (man enkel op aanvraag!). Er zijn echter wel enkele uitzonderingen. De algemene regel is dat de haartjes donkerder moeten zijn dan de huid. Haren met minder dan 10% pigment reageren niet op de laser.
Contra-indicaties (wanneer absoluut niet behandelen):
-Zwangerschap of borstvoeding
-Onwel zijn, acute infectie of koorts
-Pacemaker of inwendige defibrillator
-Actieve koortslop (3 weken erna mag wel)
-Gordelroos (blaasjes, jeuk en zenuwpijn)
-SOA ( afhankelijk van de plaats )
-Trombose ( hangt af van hoe heftig en met welke medicatie )
-Littekens van operaties jonger dan 2 maanden
-Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
-Gebruik van bepaalde medicatie die lichtgevoelig zijn
-Zware ontstekingsremmers ( remmen cellen af die nodig zijn om de huid te normaliseren, bv Prednison )
-Epilepsie
-Metalen in of net onder de huid waar we behandelen
-Pinnen of schroeven in gewrichten en botten
-Piercings ( zullen er even uit moeten )
-Tatoeages ( kans op verbleken van de tattoo )
- 1 week voor en 1 week na de behandeling geen zelfbruiners
-Verbrande huid door zon of zonnebank
11. Wat is de prijs van deze behandeling?
Voor veel mensen is de prijs een grote drempel. Op lange termijn is laserontharing echter goedkoper dan scheren, waxen etc. Laserontharing is een echte investering!
Prijzen zal je kunnen raadplegen op de website.
12. Voordelen van de diodelaser
Aangezien de wortels van de haren volledig worden verwijderd, heb je geen last meer van stoppeltjes, ingegroeide haren, roodheid na het scheren of waxen. Een behandeling met de diodelaser is snel, effectief en pijnloos. Tegenover (bijna) dagelijks scheren, aankoop van scheermesjes of maandelijks waxen, ben je na een paar sessies volledig van die vervelende haren vanaf.
13. Diodelaser in de zomer
Tijdens de zomer kan je jouw behandeling verder zetten. Eén week na de behandeling mogen de behandelde oppervlakken terug aan de zon worden blootgesteld. We raden je toch aan om dit steeds te beschermen met een zonnefactor ( minstens factor 30, liefst factor 50) om hyperpigmentatie of zonneallergie te vermijden. Denk hier ook aan als je op wintersport gaat.
Let wel op, op een verbrande huid wordt er niet behandelt omdat de huid beschadigd is.